Birecik Devlet Hastanesi “3-9 Kasım Organ ve Doku Bağışı Haftası” dolayısıyla organ bağış standı kuruldu.
10 Kasım 2023

Birecik Devlet Hastanesi İdarecileri ve Organ Bağış komitesi tarafından hastanenin poliklinik binası giriş katında kurulan stantta hastaneye başvuran hasta ve hasta yakınları ile hastane çalışanlarına Organ bağışının önemi, organ bağışı sayısını arttırılması, halkın organ bağış bilincini geliştirmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla broşürler dağıtıldı.

Hastane Genel Cerrahi Uzmanı Doktor Orhan VALİYEV yaptığı açıklamada;

" Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de organ yetmezliği nedeniyle organ nakli bekleyen hastalar önemli sorun oluşturmaktadır. Bu hastaların tek umudu organ bağışıdır. Bakanlığımızca organ bağışını artırmaya yönelik birçok çalışmalar yapılmaktadır. Özellikle toplumu organ bağışının önemi konusunda bilinçlendirmeye yönelik çalışmaların yanı sıra beyin ölümü ve kadavra donör (beyin ölümü gerçekleşip organ bağışlanan) tespitinin arttırılmasına yönelik sağlık personelinin eğitim çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Ülkemizde beyin ölümü ve donör bildirimi yetersiz olduğu için nakillerin yüzde yetmiş beşi  canlı donörlerden yapılmaktadır. Organ bağışının istenilen düzeye ulaşmasında ve toplumda yeterli duyarlılığın olmamasında bilgi eksikliği, ön yargılar rol oynamaktadır. Bağışlarınızla HAYAT DEVAM ETSİN sloganıyla tüm halkımızı organ bağışına davet ediyoruz " dedi.

Hastane Başhekimi Uzm. Dr. Müslüm Şahin,

Organ bağışı haftasının bir duyarlılık çalışması olduğunu, "Organ bağışı sayesinde pek çok kişinin hayat kalitesi yükselirken, bir o kadarının da hayata tutunması sağlanır. Kronik organ yetmezliği gibi hayati durumlarda organ bağışı son derece önem kazanır" bu konuda stadımızın ilk gününde organ bağışında bulunarak herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet etti.

• 1-8jpeg.png
  • 1-7jpeg.png