26 Mayıs 2022

HAKKIMIZDA

Hastanemiz 1952 yılında Sağlık Merkezi 1965 yılında ise 50 (Elli) yataklı Devlet Hastanesi ve son olarak 2018 yılında 150 yataklı devlet hastanesi olarak hizmet vermeye başlamıştır

İlçemiz Şehir nüfusu tahminen 95.149 olup   nüfusun %100’üne   ilçemizin 35 km. kuzeyinde bulunan ve köyleriyle beraber 39.861 nüfusa sahip olan Halfeti ilçesi nüfusunun %80’ne   ilçemizin kuzeydoğusunda ve 70 km. uzaklıkta bulunan   köyleriyle beraber 58.565 nüfusa sahip olan Bozova ilçesi nüfusunun %40’ına ve yine ilçemizin doğusunda 40 km. uzaklıkta bulunan   köyleriyle beraber tahmini 104.302 nüfuslu Suruç ilçesinin %40’ına da hizmet vermektedir.

Bu bilgiler doğrultusun da ilçemiz Birecik Devlet Hastanesi  gerek yatarak   gerekse ayaktan tedavi hizmetleriyle 24 saat kesintisiz acil müdahale hizmeti de vermektedir.

HASTANEMİZİN YERLEŞİM PLANI:

İlçemiz Devlet Hastanesi Doğu-Batı doğrultusu ile Kuzey-Güney doğrultusunda (L) şeklinde görünümü olan Ana Bina (6) katlı, 1 (Bir) adet kalorifer ve Jeneratör binasından müteşekkildir.

ANA BİNA:

1- BODRUM KATI : Bodrum katında sırasıyla  Ambar, Konferans Salonu, Eczane, Yemekhane, Morg Ünitesi, Teknik Servis, Terzihane, Mescid, bulunmaktadır.

2- GİRİŞ KATI : Kamera Odası, Bilgi İşlem, Hasta Hakları, İdare, Laboratuvar, Rontgen, Mr, Evde Bakım, Poliklinikler, Santral ve Rapor Odası  bulunmaktadır.

3- 1. KATI: Sağ ve Sol Bloklarda Poliklinikler, Kan Alma, Kantin, Acil Servis Bulunmaktadır.

4- 2. KATI: Doğumhane, Anne Oteli, Yeni Doğan Yoğunbakım, Erişkin Yoğunbakım ve Ameliyathane bulunmaktadır.

5- 3. KATI: Doğum Servisi, Cerrahi Servisi, FTR Merkezi bulunmaktadır.

6- 4. KATI: Çocuk Servisi, FTR Merkezi bulunmaktadır.

7- 5. KATI: Dahiliye Servisi, Kalite Birimi bulunmaktadır.