Birecik Devlet Hastanesi

şanlıurfa il sağlık müdürlüğü
birecik devlet hastanesi

Çocuk cinsel istismarı ve mahremiyet farkındalık eğitimi verildi.

Güncelleme Tarihi: 17/04/2018

Birecik Devlet Hastanesi personellerine çocuk cinsel istismarı  ve mahremiyet  konusunda bilgilendirme eğitimi verildi. Çocuk cinsel istismarın ne olduğu ve hangi durumlarda çocuklarının risk altında olabileceği ayrıca çocuklarına hangi yaştan itibaren mahremiyet eğitimi vermeleri ve nasıl bir tutum içerisine girmeleri gerektiği konusunda açıklamalarda bulunuldu.

Çocuklarımız neden cinsel istismarı saklarlar? Ebeveynler ve biz sağlık çalışanları  nasıl anlarız ?

Birecik Devlet Hastanesi çalışanlarına  Sosyal Hizmet Uzmanı  Merve KİKİZADE ,çocuklarımızın istismarı saklamasının nedenin daha çok  çocuğun ebeveynden korkması ve ebeveynlerin kendilerine inanmama  korkusu olduğu ve bu noktada önemli olanın çocuğumuzla doğru bir iletişim kurmak olduğunu , ne olursa olsun çocuğumuzu dinlememiz ve inanmamız gerektiğini  ifade etti. Meydana gelenpsikososyal ve fiziksel değişimlerin istismarın belirtisi olabileceği ve erken fark etmenin çocuklarımızın daha fazla örselenmesini engellemek  konusunda önemli olduğunu  belirtti.

Çocuklar duyarak değil ,görereköğrenirler.Onu uyardığınız konularda siz dikkatli olmazsanız çocuğunuz söylediğinizi değil ,yaptığınızı yapacaktır.

Eğitimde Sosyal Hizmet Uzmanı Merve KİKİZADE  çocuklara  mahremiyet eğitimi vermenin öneminden ve çocukları hangi konularda bilinçlendirmemiz konusunda  bilgiler vermiş olup çocuklarımıza örnek teşkil edecek davranışlar içerisinde olmamız gerektiği çünkü çocuklarımızın bizleri rol-model aldığını vurgulamıştır.

IMG_1951.jpg
IMG_1952.jpg